Isterbandspytt

Isterband är en gammal klassiker som tyvärr tycks försvinna mer och mer från vardagsmenyerna. Här har vi gjort ett recept där vi tar tillvara på korvens innehåll och gör något nytt, nämligen isterbandspytt! Och det blev såå gott och jätteenkelt att göra.

Recept för 4 personer
Tid: 20 minuter

INGREDIENSER:

  • 4 isterband
  • 1 gul lök, finhackad
  • 500g skalad okokt potatis, skuren i små tärningar
  • 1 msk HP-sås
  • En skvätt worcestershiresås

GÖR SÅ HÄR:

Börja med att steka potatisen i olja och smör på medelvärme, tills den är mjuk. Under tiden öppnar du korven och skrapar ur innehållet i en skål, ha den redo för att lägga i pannan. Ta ur potatisen när den är klar och lägg i isterband och lök med lite olja och smör, rör inte för mycket i stekpannan i början, låt isterbandet få en yta och rör runt försiktigt, annars finns det risk att det bara blir geggamoja. När köttet och löken är genomstekt och har fått lite yta vänd ner potatisen och låt de steka ihop tills potatisen är varm, blanda ned HP-sås och skvätt över lite worcestershiresås. Klart att servera. På bilden serverade vi den med inlagda rödbetor, lite picklad rödlök och en pepparrots-crème fraîche.

Smaklig måltid!