Asiatisk pepparbiff med risnudlar

(eller ris)

Jag hade långpeppar hemma och jag ville göra något med den. Vilken otrolig krydda. Rekommenderar er verkligen att prova! Detta blev så gott!

Recept för 4 personer
Tid: 20 minuter

INGREDIENSER:

  • 600g ryggbiff, entrecôte eller oxfilé.
  • 2 msk mörk muscovadosocker
  • 0.5 dl ljus soya (kikoman)
  • 4 vitlöksklyftor, hackade
  • 2 msk mirin
  • 1.5 msk sesamolja
  • 3 msk svart sesamfrö
  • 5 långpeppar, mortlad
  • 1 msk hel svartpeppar, mortlad

GÖR SÅ HÄR:

Blanda alla ingredienser i en skål, skär ditt kött i tunna skivor och lägg i de i skålen, se till att såsen/marinaden täcker alla delar av köttet. Låt stå i 10 minuter.

Ta fram stekpannan, i med ca 1 msk rapsolja eller annan smaklös olja, på högsta värmen. När det ryker av hetta lägger du i ditt kött, se till att du fördelar ut det ordentligt i stekpanna, du kommer behöva steka i omgångar, tanken är att köttet ska få en lite svart yta, vänd runt köttet så det inte bränns, och tunna skivor går fort. När köttet är stekt är det dags att servera.

Gör det med nudlar eller ris vilket du gillar bäst

Smaklig måltid!