Asiatisk Slaw
Jag älskar smårätter! Att plocka från många fat med olika smaker gör inte bara måltiden mer spännande utan inbjuder även till en längre sittning vid bordet, där man under en längre period kan sitta och småäta medans man pratar. Smårätter är alltså perfekt festmat!
Fest eller ej, den här coleslawn passar perfekt till t ex grillat kött eller kyckling, med ris eller potatis. Den har en liten hetta från chili men den japanska majonnäsen är där och rundar av smaken.
Recept för 4
Tid: Tar 15 minuter
INGREDIENSER:
- 1/4 vitkålshuvud, tunt strimlat
- 1 medelstor morot, strimlad
- Vita delen på purjolök, strimlad
- 1 msk svarta sesamfrön, rostade
Dressing
- 1 dl japansk majonnäs Kewpie, (alternativt Hellman’s majonnäs)
- 1 msk risvinäger
- 1 tsk socker
- 0.5 msk sriracha
- 0.5 msk soya
- ett par droppar sesamolja
GÖR SÅ HÄR:
Blanda dressingen i i en skål, vänd ned dina grönsaker och blanda väl. Toppa med sesamfrön.
Smaklig måltid!
RELATERADE INLÄGG
Kyckling med asiatisk salsa
Ett litet trick jag lärt mig är att ta färska kryddor och slå över het olja. Ett enkelt,…
Rödlöksmarmelad
Ett jättegott tillbehör som passar utmärkt till grillat, stekt kött, kyckling och grillad…
Asiatisk pepparbiff med risnudlar
Jag hade långpeppar hemma och jag ville göra något med den. Vilken otrolig krydda.…