Bund Gobi Aur Matar

Fräst Vitkål och gröna ärtor

Detta är en bra side dish till middagen som går fort att tillaga. Massa smak och väldigt nyttig!

Recept för 4 personer
Tid: 20 minuter

INGREDIENSER:

  • 1/4 vitkål
  • 150g frysta gröna ärtor
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 tsk spiskummin, Santa Maria
  • 2 lagerblad, Santa Maria
  • 0,5 tsk chilipulver, Santa Maria
  • 0,5 tsk chiliflkes, Santa Maria
  • 0,5 tsk gurkmeja, Santa Maria
  • 1 grönchili, hackad
  • 1 msk socker
  • 1 tsk Garam Masala, ta den du gillar eller gör egen
  • 4 msk rapsolja
  • 0.5 dl grönsaksfond (valfritt)

GÖR SÅ HÄR:

Värm oljan i en stekpanna, när den är rykande het lägg i kålen. Vänd runt men se till att den får en mörkare färg. När den är brun släpper den lite sötma som är så gott, när kålen fått färg men fortfarande har tuggmotstånd i med allt utom ärtorna. När allt har blandats med kålen tillsätt buljong och ärtor. Låt det koka upp snabbt och låt lite av vätskan koka bort, någon minut eller så. Nu är det klart att servera.

Smaklig måltid!