Butter Chicken

Detta är en klassiker och uppskattas av de flesta, den är inte het och detta receptet är så enkelt.

Du behöver en mixer för detta recept.

Recept för
Tid:

INGREDIENSER:

MARINAD
  • 1/2 msk vitlöks paste från Santa Maria
  • 1/2 msk ingefära paste från Santa Maria
  • 1/2 dl yoghurt (grekisk)
  • 1 msk lime juice
  • 1 tsk chilipulver
SÅS
  • 1 stor rödlök, hackad
  • 4 tomater, hackade
  • 1 msk vitlök, hackad
  • 1 msk hackad ingefära
  • 1.5 msk socker (mer vid behov)
  • 4 msk smör
  • 1 tsk Garam Masala
  • 1 dl grädde
  • 1 dl kycklingfond (om man vill)
  • Salt

GÖR SÅ HÄR:

Ta fram en stekpanna och tillätt lite smör. Börja med att steka lök, vitlök och ingefära tills den är klar, tillsätt tomaterna när dessa börjar smälta tillsätt resterande kryddor. Låt det koka samman och tillsätt grädde och kycklingfond. Låt det koka i 5 min så att alla smakerna kommer ihop. Smaka av. Om du är nöjd, häll över såsen i mixern och blanda tills den är len. Nu kan du välja att sila av såsen, blir lite proffsigare och godare i munnen. Om inte tror jag inte att någon kommer klaga för detta är så gott.

Skölj ur din stekpanna och slår tillbaka din sås, koka upp tillsätt resterande smör och smaka av, kanske mer salt?

När du är nöjd lägg i kycklingen i såsen och låt det puttra tills kycklingen är klar.

Servera med ris!

Smaklig måltid!