Chili Cheese Tops
med Jalapeño
Perfekta tilltugget? Jag tycker i alla fall att detta är försvinnande gott! Men man orkar ju inte hur många som helst(som tur är). Det här är även ett bra recept i och med att man kan frysa in det och sen ha att plocka fram lagom tills man får besök. Så gör med fördel 20-25 st och spara hälften i frysen till ett annat tillfälle.
Recept för 20-25 st
Tid: ca 30 minuter
INGREDIENSER:
- 3 dl riven cheddarost
- 150g Toast Mozzarella, Hamburgerost eller 1 paket vanlig cheddar hamburgerost, skuren i små bitar
- 1 dl philadelphia naturell
- 1 dl finhackad (inlagd) jalapeño, eller 6 st färska finhackade
- 0.5 tsk salt, smaka av
- 1 – 2 tsk chili flakes
Fritering
- 3-4 vispade ägg
- 2 dl vetemjöl
- Panko eller ströbröd
GÖR SÅ HÄR:
Blanda alla ingredienser i en skål, smaka av så att sältan är bra.
Blöt dina händer och gör lagom stora bollar och lägg på bakplåtspapper i en form som går att ställa in i frysen.
låt dem stelna ordentligt så blir frietringen bättre.
När dina bollar är frysta, ställ fram vispade ägg , mjöl och panko i olika skålar.
Se till att oljan är varm ca 180 c
Nu ska vi panera.
Börja i mjöl, ägg, mjöl, ägg och panko.
När du är klar börjar du fritera, dem är klara när de är gyllenbruna. tänk på att ju större bollar du gjort desto längre tid i fritösen så att osten smälter.
RELATERADE INLÄGG
Koreansk picklad grön chili
Grön chili är ett bra och fräscht tillbehör tycker jag. Det har hetta och en ganska…
Asiatiska tillbehör
Här har ni tre recept på olika smakhöjare till asiatisk matlagning. Ha de i såser,…
Rödlöksmarmelad
Ett jättegott tillbehör som passar utmärkt till grillat, stekt kött, kyckling och grillad…