Egg Drop Soup

Comfort food. En super enkel mättande soppa med tre ingredienser. Kycklingbuljon(egen eller färdig köpt), majsstärkelse och ägg.

Har du ingen kycklingbuljong och vill göra en matigare variant av denna kommer receptet på en enkel buljong nedan.

Recept för 4 personer.
Tid: 1 timme eller 15 min

INGREDIENSER:

Buljong:

  • 4 st kyckling bröst
  • 5 cm ingefära
  • 2 vårlökar
  • 1 kyckling buljongtärning
  • 1 tsk gurkmeja
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 1.5 liter vatten

Soppan:

    • 4 vispade ägg
    • 2 msk maïzena
    • 3 msk vatten
    • Sesamolja att toppa med.

GÖR SÅ HÄR:

Krossa din ingefära och vårlök med baksidan av en kniv så det släpper av mer smak i buljongen. Ta fram en gryta som är djup nog att rymma din kyckling och vatten.

Släng i alla ingredienser för buljongen och låt koka upp. Sätt på lock, sänk värmen och låt det puttra i 40 min till kycklingen är klar. Glöm inte att skumma i grytan då och då så att du får en så klar buljong som möjligt. Ta ur din kyckling och sila buljongen. Låt den koka ned lite till. När mängden känns bra smaka av så att sältan är god. Räkna med ca 3 dl vätska per person för en varmrätt. Blanda vatten, maïzena och slå över i grytan. Vispa dina ägg. Sänk värmen och rör vätskan åt ett håll. Häll nu i dina ägg långsamt i en fin stråle. Låt ägget sätta sig lite innan du rör runt försiktigt i soppan. 

Tråda eller skär din kyckling och lägg den i botten av en skål. Slå på din soppa och ringla lite sesamolja på toppen.

Smaklig måltid!