Fläskroullader med pasta och tomatsås

Recept för 4 personer.
Tid: ca 1 timme

INGREDIENSER:

  • 8 st skivor skinkinnanlår eller fläskytterfilé. ca 80g per skiva
  • 4 msk soltorkade tomter, blötta i vatten om inte redan ligger i olja, hackade
  • 2 klyftor vitlök, rivna eller hackade
  • 1 liten gullök, finhackad
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • Olivolja
  • 1 msk smör

TILL SÅSEN:

  • 5 dl krossade, passerade tomater
  • 1 liten gullök, hackad
  • 2 klyftor vitlök, krossade och hackade
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 msk socker
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • en skvätt vatten
  • Salt och peppar

GÖR SÅ HÄR:

vi gör såsen först. Svetta lök och vitlök tills den blivit mjuk utan att ta färg. Häll i tomaterna, vinäger, socker, salta och peppra efter smak och lät sjuda i ca 30 min, känns den för tjock späd med lite vatten till lämplig konsistens.

Nu börjar vi med fyllningen till köttet. Fräs alla ingredienser i en stekpanna tills de är mjuka och söta till smaken. Smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan.

Banka ut dina köttbitar mellan två plastpåsar tills de är tunna och fina. Lägg ut dem på en skärbräda och salta och peppra.

Fördela fyllningen mellan köttbitarna, vik in ytterkanterna och rulla så tajt det går. Avsluta med en tandpetare så att roulladen håller ihop.

Sätt på stekpanna, i med olivolja och lite smör. Bryn roulladerna runt om så att de får färg. Lägg dem nu i en vid kastrull jäms med varandra, häll på vatten så att de täcker halva roulladerna, i med kycklingbuljonen och låt de bräsera i ca 20 min under lock.

Nu sätter du på pastavatten och kokar pasta efter tycke och smak.

Vid servering plocka upp roulladerna och glöm inte tandpetarna, de ska bort, låt de rinna av lite och lägg upp på tallrik och slå din tomatsås över, lägg på pasta avsluta med lite parmesan eller pecorino.

Smaklig måltid!