Hainanese Chicken rice

Hainanese Chicken rice (kyckling med ris), en traditionell maträtt i Singapore och Malaysia.

Detta är en ganska enkel rätt att tillaga , det tar ca 1 h men kycklingen sköter sig själv så arbetsmässigt pratar vi om ca 30 min.

Jag kommer nedan gen förslag på två såser ni kan använda er av.

Recept för 4
Tid: 1 timme

INGREDIENSER:

  • 1 hel kyckling
  • 4 salladslökar, gröna delen
  • 5-10 cm ingefära
  • 1 stor gryta eller kastrull som rymmer hela kycklingen
  • Vatten
  • Salt
  • Sesamolja

Riset:

  • 3 dl jasminris
  • 5 dl kycklingbuljong
  • Salt
  • 3 vitlökar, hackade

Soya dipp:

  • 4 msk soya
  • 1 msk sesamolja
  • 1-1 /12 dl kyckling buljong
  • Blanda alla dessa ingredienser när din kyckling kokat klart.

Vårlök, ingefära och chili:

  • Vita delen av vårlöken, tunt skuren
  • 4 cm ingefära, riven
  • 1 röd chili, riven
  • 1 vitlök, riven
  • 2 msk rapsolja
  • 1/2 dl kyckling buljong
  • Ned med alla ingredienserna utom buljong och olja i en mortel, se till att mortla till en pasta. Värm upp oljan och slå över den när den är rykande het. Blanda ned kyckling buljongen när din kyckling är klar.

Post navigation

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *