Höstgryta med pepperoni och paprikapesto

Det här är en god och enkel gryta som är perfekt att göra om man t ex vill rensa kylen på lite trötta grönsaker. Pepperonikorven ger mycket smak men går såklart att byta ut mot annan god korv om man så vill. Vi serverade den med en paprikapesto som passar bra till pepperoni som ju också är kryddad med paprika.

Recept för 4 personer
Tid: ca 40 minuter

INGREDIENSER:

  • 4 st pepperonikorvar från Gudruns, skurna i 1-2 cm bitar
  • 8 st potatisar
  • 2 st morötter
  • 15 cm purjolök i skivor
  • 2 st rödlök i klyftor
  • 1.5 cm färsk ingefära, tunna skivor
  • 1 tärning kycklingbuljong
  • 4 st lagerblad
  • 15 st hel svartpeppar
  • vatten
  • Salt & peppar
  • Bladpersilja, hackad

GÖR SÅ HÄR:

Lägg i allt i en kastrull utom korven. Slå på vatten så det täcker och lägg i buljongtärningen. Låt koka i ca 25 minuter. Lägg sedan i korven och låt koka vidare i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar och slå över den hackade persiljan. Klart att servera.

Smaklig måltid!