Inlagda hela rödbetor

En till klassiker som är lätt att göra, håller hur långe som helst i kylen och är gott till mycket, t ex isterbandspytt. Ibland händer det att jag ser att det är specialpris på en påse med rödbetor, då passar jag på att handla. Vill man inte äta färska och kanske känner att de snart sjunger på sista refrängen är detta ett utmärkt sätt att bevara dem.

Tid: 20 minuter

INGREDIENSER:

  • 5 små fina rödbetor
  • 1 dl ättika
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten

GÖR SÅ HÄR:

Koka dina rödbetor med skal i saltat vatten tills dom är mjuka. Låt svalna något och skala dem. Koka nu upp din 1-2-3-lag. Ta fram en lufttät burk som rymmer dina rödbetor och lägg dem i burken. Slå sedan på din 1-2-3-lag varm. Låt svalna, stäng locket och förvara i ditt kylskåp.

Smaklig måltid!