Koreansk Ketchup
Ketchup är ju inte världens sexigaste tillbehör men så hittade jag det här koreanska receptet på dipp. Passar utmärkt som tillbehör till grillat, eller till vårrullar. Smakmässigt är den ganska het men den har även en god smak av sötma som gör att det inte brinner i munnen. Lätt att tillaga och omåttligt populär på middagar jag har haft.
Recept för 4-6 personer.
Tid: Tar 5 min
INGREDIENSER:
- 4 msk ketchup
- 1 msk gochujang (koreansk chili paste)
- 1 msk ljus soja, kikoman
- 0.5 – 1 msk lönnsirap, smaka av så att den får den sötma ni gillar
- 2 tsk sesamolja
- 1 vitlöksklyfta, fint riven
- 1 tsk rostade sesamfrön
GÖR SÅ HÄR:
Blanda alla dina ingredienser i en skål. Låt stå under tiden som du tillagar övrig mat. Det är klar att servera så fort du slutat röra i blandningen.
Smaklig måltid!
RELATERADE INLÄGG
Koreansk picklad grön chili
Grön chili är ett bra och fräscht tillbehör tycker jag. Det har hetta och en ganska…
Rödvinssås
En god rödvinssås till köttbiten är nästan ett krav här hemma. Här är vårt recept på……
Jaew Thai Dipp
En härligt het dippsås som lämpar sig bra till det mesta inom det asiatiska köket. Eller…