Koreansk Ketchup

Ketchup är ju inte världens sexigaste tillbehör men så hittade jag det här koreanska receptet på dipp. Passar utmärkt som tillbehör till grillat, eller till vårrullar. Smakmässigt är den ganska het men den har även en god smak av sötma som gör att det inte brinner i munnen. Lätt att tillaga och omåttligt populär på middagar jag har haft. 

Recept för 4-6 personer.
Tid: Tar 5 min

INGREDIENSER:

  • 4 msk ketchup
  • 1 msk gochujang (koreansk chili paste)
  • 1 msk ljus soja, kikoman
  • 0.5 – 1 msk lönnsirap, smaka av så att den får den sötma ni gillar
  • 2 tsk sesamolja
  • 1 vitlöksklyfta, fint riven
  • 1 tsk rostade sesamfrön

GÖR SÅ HÄR:

Blanda alla dina ingredienser i en skål. Låt stå under tiden som du tillagar övrig mat. Det är klar att servera så fort du slutat röra i blandningen.

Smaklig måltid!