Om oss

Amatören & proffset


Jag – som i mångt och mycket är självlärd i min matlagning, även om jag såklart ber pappa om råd då och då – lagar all slags mat. Just nu är jag väldigt inne i en asiatisk period så förvänta er mycket sånt. Min far som är klassiskt skolad och en mästare på det franska och svenska köket kommer naturligtvis att bidra med ett helt annat perspektiv än mitt, och detta är en av våra styrkor när vi lagar mat tillsammans. Det blir väldigt dynamiskt, inspirerande och kul att laga mat ihop. Nu kanske amatör är fel ord att beskriva min förmåga framför spisen, men när vi två lagar mat ihop så är jag alla gånger amatören och pappa är proffset.

Anledningen till att vi startar den här bloggen är att vi vill samla mina och min fars kunskaper och recept och dela med oss av den. Vi vill visa så mycket vi kan om alla de fantastiska råvaror som finns tillgängliga. Vi vill förmedla vår kärlek till matlagning och restaurangbranschen i stort. Vi kommer även besöka krögare och producenter för att lära oss mer om deras specialiteter, få inspiration som vi sen tar med oss hem till köket där vi sedan gör vår version av dessa rätter och lägger ut på bloggen, så att ni sen kan göra er.


Jennie Fredman Benson

40-plusare och småbarnsmorsa. Älskar mat, matlagning och allt som hör restaurang till! Jag har i princip arbetat på krogen i hela mitt liv men dock aldrig som kock. Antagligen eftersom jag alltid varit "Svantessons dotter" har det aldrig blivt av att arbeta professionellt med matlagning. För mycket att bevisa. Istället har jag lagat mycket mat hemma, och har så gjort i hela mitt liv.

Läs mer om mig

Crister Svantesson

"En av få kockar i världen som har absolut smakgehör", sa världsmästaren och Bocuse d'Or-vinnaren Mathias Dahlgren om Crister. Pappa var en av de kockar som förde "La Nouvelle Cuisine" till Sverige och hans meritlista kan göras lång; från sitt eget deltagande i Bocuse d'Or på 90-talet till hans bejublade deltagande i Kockarnas Kamp härom året, för att bara nämna några höjdpunkter.

Läs mer om pappa