Paprikapesto

Jag är inte överdrivet förtjust i vanlig, tråkig rå paprika, men rostad paprika gillar jag desto mer. För att göra livet lite enklare så gillar jag att ha en burk av pesto i kylen, då räcker det att steka lite bacon koka pasta, ett par matskedar pesto och middagen är klar på 15 minuter.

Tid: 15 minuter

INGREDIENSER:

  • Två och en halv rostad paprika, inlagd
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk rödvinsvinäger
  • 1 tsk honung, flytande
  • 3 msk pinjenötter
  • 1 rågad matsked parmesan, eller efter smak
  • 3 msk  olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0.5 krm cayennepeppar, eller efter smak

GÖR SÅ HÄR:

Lägg allt i en matberedare eller högre kärl och använd stavmixer, blanda allt ordentligt och lägg till mer pinjenötter om den är för lös, mer olja om den är för tjock. Smaka av med salt, förvara i kylskåp.

Smaklig måltid!