Räkor i curry med tomat & vitlök

Detta är ett enkelt och gott recept! Du kan välja vilken typ av räka du vill, jag har allt att använda ett billigare alternativ och köpte frysa ishavsräkor på lösvikt. Den är jättegoda, bra i storlek och framför allt ett bra pris.

Recept för 4 personer
Tid: 20-30 minuter

INGREDIENSER:

  • 1 kg frysta räkor
  • 1 stor rödlök, skuren i smala klyftor
  • 15 små mörkröda plommontomater, delade på mitten eller 2 större tomater i tärningar
  • 4 vitlöksklyftor, hackade
  • 4 cm ingefära, skurna tunt jullien (smala strimlor)
  • 1 tsk timutpeppar från Werners Gourmet Service (går att välja bort)
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk paprikapulver, Santa Maria
  • 1 msk Röd paprika, Santa Maria
  • 2 tsk chili flakes, Santa Maria
  • Salt
  • 4 msk rapsolja
  • Koriander färsk, för dekoration

GÖR SÅ HÄR:

Tina och skala dina räkor, låt dem vila i ett durkslag eller sil under tiden.

Spara dina skal i en påse och frys en dem och gör räkfond eller räksoppa på dem vi sett senare tillfälle. Som min far brukar säga, du betalar samma pris för skalet som för räkan.

Ta fram en stor stekpanna och slå på oljan när den är het lägg i dina tomater. När de börjar få färg och svartna lite lägg i din lök, vitlök och ingefära. När den röda löken börjar bli lite brun i med alla kryddorna och sänk värmen något. Låt stå en stund. Smaka av så att du har tillräckligt med allt. Strax innan servering vänd ned dina räkor. Stäng av värmen på spisen och låt dem värmas upp av oljan i såssen du gjort. När det rullar ihop sig lite är det klart att servera.

Servera med bröd eller ris!

Smaklig måltid!