Rödlöksmarmelad

Ett jättegott tillbehör som passar utmärkt till grillat, stekt kött, kyckling och grillad smakrik fisk såsom makrill. Även ett bra alternativ att ha för de dagar du inte orkar göra sås.

INGREDIENSER:

  • 2 medelstora röda lökar, tunt skivade
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk rött vin
  • 1 msk hel svartpeppar, mortlad
  • 2 lagerblad
  • Salt

GÖR SÅ HÄR:

Svetta löken med socker och olja i en kastrull på medelvärme tills den röda färgen kommer fram, men löken får inte ta färg. Slå på vinäger, rödvin, svartpeppar och lagerblad. Låt sedan koka på låg värme under lång tid, tills den har blivit så tjock som en marmelad ska vara, smaka av med salt och eventuellt socker. Smaken du vill ha är söt/syrlig. Hur mycket av varje är svårt att säga, beror på vilken lök du får tag på, det kan vara väldigt olika. Lägg över i en lufttät burk och förvara i kylen. Den håller i flera veckor.

Smaklig måltid!