Grönsallad med tomat, kozzarella och rostad bovete
En liten enkel side-sallad med en snabb vinaigrette som passar till det mesta. Rostad bovete ger det där extra kruchet och osten jag använde heter kozzarella – en ost jag upptäckte på Åre Höstmarknad – och den passar bra i en sallad eller som smältost på pizza eller smörgås. I sverige är ju tyvärr de vanliga tomaterna ganska smaklösa, särskilt så här års, så jag brukar oftast använda plommontomater.
Tid: Några minuter
INGREDIENSER:
- 150g kozzarella (från Tivars Gårdsmejeri)
- Sallad av valfri sort
- 8 små plommontomater
- 1 liten rödlök
- Blandad salt
- 0.5 dl hel bovete
VINAIGRETTE:
- 1 msk olivolja
- 0.5 msk balsamvinäger
- 1 tsk socker
- 2 nypor salt
- Nymalen svartpeppar
GÖR SÅ HÄR:
Sätt ugnen på 150°C
Ta en ugnsfast form och häll i bovetet, lite olivolja och salt. In med det i ugnen i ca 10 min. Man får vakta lite, de ska få en lite mörkare färg men inte svart. När färdigt ta ut och låt svalna.
Dela tomaterna på mitten, strimla löken tunt, skär osten i ca 1 x 1cm stora bitar och lägg i en salladsskål. Ha i ingredienserna för vinaigretten och rör runt. Sist strör du över bovetet (som helst ska ha svalnat) och sen är det bara att servera.
Smaklig måltid!
RELATERADE INLÄGG
Räkor i curry med tomat & vitlök
Detta är ett enkelt och gott recept! Du kan välja vilken typ av räka du vill, jag har…
Fläskroullader med pasta och tomatsås
Det här är ett jättegott och ganska enkelt recept på fläskroullader som går att variera i…
Paprikadressing
Jag älskar att äta sallad till min mat, men ibland kan det räcka med vanliga gröna…