Grönsallad med tomat, kozzarella och rostad bovete

En liten enkel side-sallad med en snabb vinaigrette som passar till det mesta. Rostad bovete ger det där extra kruchet och osten jag använde heter kozzarella – en ost jag upptäckte på Åre Höstmarknad – och den passar bra i en sallad eller som smältost på pizza eller smörgås. I sverige är ju tyvärr de vanliga tomaterna ganska smaklösa, särskilt så här års, så jag brukar oftast använda plommontomater.

Tid: Några minuter

INGREDIENSER:

  • 150g kozzarella (från Tivars Gårdsmejeri)
  • Sallad av valfri sort
  • 8 små plommontomater
  • 1 liten rödlök
  • Blandad salt
  • 0.5 dl hel bovete
VINAIGRETTE:
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 msk balsamvinäger
  • 1 tsk socker
  • 2 nypor salt
  • Nymalen svartpeppar

GÖR SÅ HÄR:

Sätt ugnen på 150°C

Ta en ugnsfast form och häll i bovetet, lite olivolja och salt. In med det i ugnen i ca 10 min. Man får vakta lite, de ska få en lite mörkare färg men inte svart. När färdigt ta ut och låt svalna.

Dela tomaterna på mitten, strimla löken tunt, skär osten i ca 1 x 1cm stora bitar och lägg i en salladsskål. Ha i ingredienserna för vinaigretten och rör runt. Sist strör du över bovetet (som helst ska ha svalnat) och sen är det bara att servera.

Smaklig måltid!