Skomakarlåda
klassisk husmanslunch som ingår i serien av alla lådor som gjorts i Sverige och var populära på 60- och 70-talet.
Recept för 4 personer.
Tid: ca 40 minuter
INGREDIENSER:
- 4 skivor oxfilé, ca 150g st
- 8 skivor bacon eller varmrökt fläsk
- 1 knippe gräslök, hackad
- 1 msk smör till stekning
POTATISPURÉ:
- 800g mjölig potatis
- 2 dl mjölk (varm)
- 2 msk smör
- Salt och peppar
GÖR SÅ HÄR:
Koka potatis färdig, mosa eller passera potatisen, rör ner mjölk och smör och smaka av med salt och peppar. Blanda i hackad gräslök.
Strimla bacon och stek i smör tillsammans med oxfilén. Klart att servera. På bilden serverade vi detta tillsammans med en ugnsrostad tomatkvist och rödvinssås.
Smaklig måltid!
RELATERADE INLÄGG
Gorgonzolaspäckad oxfilé
En gammal klassiker från Restaurang Johannas storhetstid. Receptet är skapat av Crister…
Rödvinssås
En god rödvinssås till köttbiten är nästan ett krav här hemma. Här är vårt recept på……
Choucroute
Det här är en rätt som ligger oss båda varmt om hjärtat. Choucroute är surkålen, resten…