Sötsyrlig BBQ-lök

kokt i vinäger

Idéen till detta recept kommer från en matdokumentär jag såg om ett ställe i New York som serverade lök kokad i vinäger som tillbehör till korv med bröd. Jag blev inspirerad och ville såklart prova. Jag har gjort min version med lite Bourbon BBQ-sås som ger en aning högre sötma, men man ska fortfarande kunna känna löken och vinägern. Ett väldigt gott tillbehör som passar bra till den lite saltare korven.

Recept för 4-6 personer.
Tid: 1 timme

INGREDIENSER:

  • 2 stora gula lökar, skivade, ca 1 cm
  • 1 msk smör
  • 1 dl rödvinsvinäger
  • 2 msk socker
  • 2 tsk salt
  • Svartpeppar
  • 1 msk Santa Maria BBQ Bourbon Whiskey sås

GÖR SÅ HÄR:

Stek din lök i smör tills den är genomskinlig, slå på vinäger och socker, låt detta stå och puttra på låg värme tills det mesta av vätskan är borta. Smaka av och tillsätt lite salt efter smak. Du letar efter något syrligt med en distinkt smak av vinäger men en bra balans av sötma, det ska inte sticka i näsan. Dra av från värmen och blanda ned BBQ-såsen. Om du vill ha extra rökig smak tillsätt bara lite mer.

Smaklig måltid!