Stekt ankbröst med hallonvinägersås

Den här såsen är en lite förenklad version av en sås jag fick för första gången hos Frédy Girardet i Crissier. Det här är en rätt som garanterat blir ett effektfullt inslag på middagsbjudningen. Den är dessutom är ganska enkel att göra. Såsen har en ganska hög syrlighet så tänk på det när ni väljer vin. Vi drack en beaujolais.

Recept för 4 personer
Tid: ca 40 minuter

INGREDIENSER:

  • 3 st ankbröst, kryssa skinnet
  • 2 dl hallon, frysta
  • 1 dl rödvinsvinäger
  • 2 dl kycklingbuljong
  • 2 msk schalottenlök, hackad
  • Salt och nymald vitpeppar
  • 1 msk socker
  • Smör till stekning

GÖR SÅ HÄR:

Svetta löken i smör, utan att ta färg. Lägg i hallon och rör om. Slå på vinäger och buljong och låt koka i ca 10 minuter. Ställ åt sidan. Salta och peppra ankbrösten och stek dem med skinnsidan ner i ca 7-8 minuter på medelvärme, vänd och låt steka till 57°C innertemperatur. Låt vila varmt i ca 10 minuter. Värm upp såsen, smaka av med salt och peppar samt eventuellt lite mer socker så att man får en sötsur smak. Sila såsen.

Skär upp ankbrösten och fördela på tallrikarna, slå på sås runt om och garnera med ett par hela hallon. Vi serverade med rostad potatis.

Smaklig måltid!