Stekt falukorv med vårlöksstuvad potatis

Det här är helt klart en favorit hos barnen och den går även hem hos min man. Men se till att använda en god falukorv med hög kötthalt. Falukorv har fått oförtjänt dåligt rykte och det tror jag beror till stor del på att folk köper falukorv med sämre kvalitet, alltså en med låg kötthalt, och då blir det inte gött! Jämför så får ni se.

Recept för 4 personer
Tid: 30-40 minuter

INGREDIENSER:

  • 500g fast potatis, kokt och skivad
  • 600g god falukorv med hög kötthalt
  • 6 st vårlökar, skivade
  • 1.5 dl frysta ärtor, tinade
  • 4 dl mjölk
  • Lite maizena
  • Smör till stekning
  • 1 msk Jonnys senap (eller liknande)
  • Salt och vitpeppar

GÖR SÅ HÄR:

Svetta vårlöken i en stekpanna i lite smör, slå på mjölk och låt sjuda. Lägg i potatisen och låt koka upp på medelvärme. Lägg i ärtorna och låt sjuda några minuter. Smaka av med senap, salt och vitpeppar.

Smaklig måltid!