Sydfransk chorizo med penne

Recept på en härlig pasta med chorizo och grönsaker. Enkelt och jättegott!

Recept för 4 personer
Tid: ca 40 minuter

INGREDIENSER:

  • 4 st chorizo, Gudruns skuren 1cm bitar
  • 10 cm purjolök
  • 1 röd paprika, i bitar
  • 1 liten zucchini, i bitar
  • 1 schalottenlök, hackad
  • Olivolja
  • 1 msk oregano, torkad
  • 1.5 dl krossad tomat
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • Lite rökt paprikapulver
  • 1-2 dl parmesan
  • En kvist plommontomater
  • 1 msk vinäger
  • socker
  • Salt och svartpeppar
  • Kokt pasta för 4 personer

GÖR SÅ HÄR:

Hetta upp olivolja i en panna eller kastrull. Lägg i alla grönsaker utom plommontomaterna i pannan, låt fräsa ca 5 minuter under omrörning. Häll på krossad tomat, rör om och låt koka ca 5-7 minuter. Ställ åt sidan.

Hetta upp olivolja i en panna, lägg i korven och bryn runt om. Blanda med grönsakerna och smaka av med lite rökt paprikapulver, salt och peppar och lite socker. Sist lägger du i plommontomaterna och värmer på.

Lägg upp pastan på tallrikarna, på med korven och servera med riven parmesan.

Smaklig måltid!