Sydfransk chorizo med penne
Recept på en härlig pasta med chorizo och grönsaker. Enkelt och jättegott!
Recept för 4 personer
Tid: ca 40 minuter
INGREDIENSER:
- 4 st chorizo, Gudruns skuren 1cm bitar
- 10 cm purjolök
- 1 röd paprika, i bitar
- 1 liten zucchini, i bitar
- 1 schalottenlök, hackad
- Olivolja
- 1 msk oregano, torkad
- 1.5 dl krossad tomat
- 2 vitlöksklyftor, hackade
- Lite rökt paprikapulver
- 1-2 dl parmesan
- En kvist plommontomater
- 1 msk vinäger
- socker
- Salt och svartpeppar
- Kokt pasta för 4 personer
GÖR SÅ HÄR:
Hetta upp olivolja i en panna eller kastrull. Lägg i alla grönsaker utom plommontomaterna i pannan, låt fräsa ca 5 minuter under omrörning. Häll på krossad tomat, rör om och låt koka ca 5-7 minuter. Ställ åt sidan.
Hetta upp olivolja i en panna, lägg i korven och bryn runt om. Blanda med grönsakerna och smaka av med lite rökt paprikapulver, salt och peppar och lite socker. Sist lägger du i plommontomaterna och värmer på.
Lägg upp pastan på tallrikarna, på med korven och servera med riven parmesan.
Smaklig måltid!
RELATERADE INLÄGG
Pasta med lardo och skogschampinjoner
Jag hade köpt Lardo som jag är så förtjust i. Ville gärna äta pasta och tittade vad som…
Stekt fläsk med löksås
Klassisk svensk husman. Stekt fläsk är gott om det är torr saltat fläsk, med löksås blir…
Fläskroullader med pasta och tomatsås
Det här är ett jättegott och ganska enkelt recept på fläskroullader som går att variera i…