Tjock stockholmare med surkål på vårt vis

a k a "tjockholmare"

Stockholmare är en helt grym korv och jag har haft den som favorit under en lång tid och nu har Gudruns, som tillverkar den, gjort en ny tjockare variant och den är helt underbar! Vi kallar den såklart “tjockholmare” och det är så här en korv med bröd ska se ut enligt oss.

Recept för 4 personer
Tid: 10 minuter (plus tid för surkål)

INGREDIENSER:

  • 4 korvar, tjock stockholmare från Gudruns
  • 4 små baguetter
  • 4 dl färdig surkål, se recept
  • 2-3 msk dijonssenap
  • 1 dl majonnäs

GÖR SÅ HÄR:

Blanda den färdiga surkålen med majo och dijon efter smak. Stek korvarna i lite smör. Om du liksom jag har köpt färdiga baguetter i butik kan man gärna grädda av dem i ugnen någon minut innan servering. Servera med senap och rostad lök. Drick en öl. Njut.

Smaklig måltid!