Ungersk gulasch

Den här lärde jag mig att göra av en österrikare som var bror till min kompis Valter. Riktig feelgood mat!

Recept för 4 personer
Tid: ca 2 timmar

INGREDIENSER:

  • 1.5 kg fint högrev i 2 cm bitar
  • 3 stora gula lökar, tärnade
  • 6 st krossade vitlöksklyftor
  • 1 dl torkad röd paprika
  • 1 msk kummin
  • 2 msk tomatpuré
  • 3 st oxbuljongtärningar
  • Salt och peppar
  • Maizena till redning

GÖR SÅ HÄR:

Bryn lök och vitlök ljusbrunt i en stor kastrull.
Bryn köttet i en stekpanna, salta och peppra. Blanda köttet med löken i kastrullen och slå över paprika och kummin och rör om. Slå på vatten så det täcker, lägg i buljongtärningarna, koka upp och skumma av. Låt allt koka i ca 2 timmar, under lock. Fyll på med vätska om så behövs. Smaka av med salt och peppar och red av med maizena.

Smaklig måltid!