Vaktel i druvsås
Druvsås åt jag första gången på en lite restaurang i gamla stan i Canne för 40 år sedan och har sedan dess älskat den såsen. Vaktel är en fågel som inte alltid är så lätt att få tag på men kan du så är det väl värt det. Detta är en porttionsfågel som serveras hel.
Recept för 2 personer.
Tid:
INGREDIENSER:
- 4 st hela vaktlar
- 3 dl gröna kärnfria druvor, delade i två.
- 3 dl hönsbuljong
- 3 dl vispgrädde 40%
- 1 msk smör
- 1 stor finhackad schalottenlök
- 1 dl vitt vin
- Salt och peppar
- Lite maizena till redning
GÖR SÅ HÄR:
Bryn vaktlarna i smör i en kastrull runt om, dom blir fort färdiga. Tag upp och håll fåglarna varma. Fräs lök i kastrullen, slå på vitt vin, koka upp. Häll på hönsbuljongen och låt kocka ihop tills 2 dl återstår. Fyll på med vispgrädde och låt koka ihop tills 3 dl återstår. Lägg sist i druvorna och koka ihop någon minut.
Smaklig måltid!
RELATERADE INLÄGG
Ungersk Gulasch
Den här lärde jag mig att göra av en österrikare som var bror till min kompis Valter.…
Skånsk kalops
Det här är den mest klassiska köttgrytan i Sverige och skall alltid ätas med hela små…
Vårkyckling med toppmurkelsås
Vårkyckling är en kyckling som ska stekas hel och serveras hel. Smakar ljuvligt…