Vaktel i druvsås

Druvsås åt jag första gången på en lite restaurang i gamla stan i Canne för 40 år sedan och har sedan dess älskat den såsen. Vaktel är en fågel som inte alltid är så lätt att få tag på men kan du så är det väl värt det. Detta är en porttionsfågel som serveras hel.

Recept för 2 personer.
Tid:

INGREDIENSER:

  • 4 st hela vaktlar
  • 3 dl gröna kärnfria druvor, delade i två.
  • 3 dl hönsbuljong
  • 3 dl vispgrädde 40%
  • 1 msk smör
  • 1 stor finhackad schalottenlök
  • 1 dl vitt vin
  • Salt och peppar
  • Lite maizena till redning

GÖR SÅ HÄR:

Bryn vaktlarna i smör i en kastrull runt om, dom blir fort färdiga. Tag upp och håll fåglarna varma. Fräs lök i kastrullen, slå på vitt vin, koka upp. Häll på hönsbuljongen och låt kocka ihop tills 2 dl återstår. Fyll på med vispgrädde och låt koka ihop tills 3 dl återstår. Lägg sist i druvorna och koka ihop någon minut.

Smaklig måltid!